Trabzonspor'da kongre için adım atıldı!

Trabzonspor'da kongre için adım atıldı!

"Trabzonspor camiasına duyuru" başlığıyla imza platformu adına gazetelerde yer alan ilanda,"Tüzüğün 30. maddesi, üyelere gerekli şartlar oluştuğunda beşte bir imza toplandığı takdirde seçimli olağanüstü genel kurul hakkı tanımıştır. İmza sahipleri olarak bu şartların fazlasıyla oluştuğuna inanıyoruz. Ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, '1490 imza toplayamazlar, toplarlarsa gereğini yaparım' beyanı dikkate alınarak başlatılan imza kampanyası yeterli sayıya ulaşmıştır. Kaldı ki yönetim kurulunun görev süresi 2013 Aralık ayında hukuki olarak tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Seçimin gerçekleşmesi durumunda oluşabilecek en kötü şeyin, mevcuttan çok daha iyi olacağına emin olunması gerektiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: "İmza sahipleri bir iyi niyet göstergesi ile sayın yönetim kuruluna, kendi iradesi ile olağanüstü seçimli genel kurul kararı almayı önermektedir. Duyurumuzda, camiamızla bir yakınlaşma ve hoşgörü ortamı yaratmak umuduyla, yapılan yanlışların ve hataların dökümünü yapmaktan kaçındık. Kabul etmek gerekir ki yaşanan olayların yarattığı duygusal ve düşünsel travmayı giderecek tek yol bütünlüktür. Bütünlüğün sağlanması için de tek çözüm seçimdir.

Şu gerçeği de göz ardı etmemeliyiz, Trabzonspor, futbolun bugünkü vahşi rekabetine karşı koyabilmesi için çatışmayı, ayrışmayı ve yalnızlaşmayı sonlandırmak zorundadır. Trabzonspor gibi bir büyük kulübü yönetmek için seçilmiş olmak yeterli değildir. Öncelikle sorumluluk gerektirir. Sorumluluk, sevmeyi de bilmeyi de ilişki kurmayı da kapsayan derin bir farkındalıktır. Sonuç olarak sayın Trabzonspor yönetim kurulundan, makul bir süre içerisinde seçimli olağanüstü genel kurul çağrımıza cevap vermesini bekliyoruz. Trabzonspor üyeliği yalnızca oy kullanmak değildir. Camiamıza saygıyla duyurulur."



Seçim kararı

Daha önce de Trabzonspor Kulübü üyeleri Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz, Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ayrı ayrı sundukları dilekçelerde, Trabzonspor Kulübünün 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki olağanüstü kongresinde, tüzük değişikliğine ilişkin alınan genel kurul kararlarının, yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu iddiasıyla iptalini istemişti.

Trabzonspor'un olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici madde eklenmiş ve yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.

Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi de Bakırtaş ve Yılmaz'ın olağanüstü genel kurul kararlarının iptali istemiyle açtıkları davayı kısmen kabul ederek, Trabzonspor Yönetim Kurulunun görev süresinin bir süre daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal etmişti. Yönetim kurulu da bu kararı Yargıtay'da temyiz etmişti.