Melo için Mahkeme karar verdi

Melo için Mahkeme karar verdi

Melo'nun yüzükleri ve bilekliğinin kendisine iadesine, kalan 49 parça eşyanın yurt dışına çıkarılması koşuluyla sanığa iadesine karar verdi.

Bakırköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına,“Kaçakçılıkö suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Alves'in Avukatı ile Melo'nun Avukatı hazır bulundu.

Alves'in Avukatı Serpil Türüdü, müvekkilinin suç kastı ile hareket etmediğini, arkadaşı olan Melo'yu ziyaret amacıyla Türkiye'ye geldiğini belirterek, “Suç kastı ile hareket etmemiştir. Beraatini ve eşyalarının iadesine karar verilmesini istiyoruzö dedi. Ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile sanığın beraatine karar verdi.

EŞYALARIN İADESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Melo'ya ait olan Copa 2010 yazılı bileklik ile yüzüklerin kararın kesinleşmesiyle birlikte Melo'ya iadesine, sanık Alves'e ait 49 parçanın da Gümrük Mevzuatı'na uygun şekilde yurt dışına çıkarılmak üzere sanığa iadesine hükmetti.

Bir önceki duruşmada tanık sıfatı ile dinlenen Melo, sanığın kuyumcu olduğunu, kendisine ait değerli parçaları parlatması için ona verdiğini beyan etmişti. Melo, eşinin kendisine hediye ettiği 1 bileklik ve 4 yüzüğün iadesine karar verilmesini istemişti.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 Kasım 2013 tarihinde Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen sanık Alves'in, Atatürk Havalimanı'nda indiğinde değeri 2 milyon 406 bin TL olan 12 adet bileklik, 17 adet yüzük, 12 çift küpe, 4 adet kolye, 9 adet saat yakalandığı belirtiliyordu. Gözaltına alınan Alves'in, eşyaların bir kısmının üst düzey yöneticisi olduğu 'More Warranty' isimli şirkete ait olduğunu, bir kısmının da Galatasaray'lı Melo'ya ait olduğunu söylediği belirtilen iddianamede, sanığın Portekiz'de bulunan geçici ithalat beyannamesini ibraz ettiğini ifade edilmişti. İddianamede Alves'in, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlenen “Gümrüğe tabi eşyayı bildirimde bulunmadan yurda sokmakö suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.