Atmayan kalp yaptılar!
Koyun üzerinde yapılan klinik denemeler başarılı oldu ve 2018 yılında insanlar üzerinde denenmeye başlayacak. Yapay kalp diğerlerinden farklı olarak atmayacak.
Organ bağışı tüm dünyada genel bir sorun. Gittikçe artan obezite, diyabet, hipertansiyon gibi sorunlar kalp rahatsızlığının gittikçe artmasına neden oluyor. Dr. Daniel Timms'in geliştirdiği cihaz ise şu anda kullanılan yapay kalplerden daha kullanışlı. Bivacor ismi verilen cihaz diğer yapay kalpler gibi giymeye gerek bırakmıyor, 10 yıl gibi uzun bir süre kullanılabiliyor ve dakikada 2 bin kere dönerek tüm vücuda kan pompalıyor.
Diğer yapay kalp cihazları ise ağır bir şekilde sürekli hasta ile beraber taşınıyor, vücut dışında taşınması gerekiyor ve 2 yıldan daha uzun bir süre kullanılamıyor. Kalp nakli ise sadece kadavradan yapılabilen bir nakil olduğu için hem bağış oranıyla hem de doku uyuşmasıyla alakalı olabiliyor.
Avustralya Brisbane'de bulunan Prince Charles Hastanesi'nin klinik çalışmalara başlaması için 5 milyon Avustralya Doları'na ihtiyacı var. Dr. Timms cihazı bir yıl boyunca deneyerek test ettikten sonra 3 ila 5 yıl arasında insanların kullanımına hazırlayabileceklerini belirtti.