Elektrikte bir dönem sona eriyor!

Elektrikte bir dönem sona eriyor!

Ayın ilk 20 günü veya 50’nci günde faturalandırma dönemi sona eriyor. Henüz son şekli verilmeyen taslak çalışmaya göre elektrik faturasında 25 ila 35 gün arasında bildirim bırakma zorunluluğu getiriliyor. star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) konuya ilişkin yönetmelik değişikliği önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

40 MİLYON ABONEYİ KAPSIYOR

Elektrik faturalarına ilişkin mevcut yönetmelikte faturalandırmanın 30 günden az olamayacağı belirtilmesine rağmen bazı dağıtım şirketleri buna dikkat etmemişti. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre elektrik dağıtım şirketleri yaklaşık 40 milyon elektrik abonesinin sayacını 25-35 gün arasında okuyup faturalandıracak. Herhangi bir şekilde mücbir sebep yoksa bu dönemin dışında faturalandırılması halinde önce uyarı sonra cezai yaptırım uygulanacak. Geçmişte kış şartları ve diğer nedenler sebebiyle faturaların erken ya da geç okunabildiğine dikkat çeken bir elektrik dağıtım şirketi yetkilisi “Tüketiciler 40-50 günlük faturalarla karşılaşınca hem ödemekte zorlanıyor hem de zam geldiğine yönelik bir düşünce olabiliyordu. Şimdi hava şartları gibi mücbir bir sebep yoksa belirlenen süreler içerisinde sayaçlar okunarak faturalandırma yapılacak” dedi.

ÖZEL EKİP KARNE VERECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK vatandaşların kaliteli elektrik temin edebilmesine yönelik çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda Enerji Bakanı Berat Albayrak’a bağlı olarak çalışacak özel ekip dağıtım şirketlerine 4 kriter üzerinden karne verecek. Bakanlık şirketleri tedarik kalitesi ve sürekliliği, yatırımlar, müşteri hizmetleri ile kurumsal iletişim konularında denetleyecek. Enerji Bakanlığı’nın özel önem verdiği konulardan birisini ‘Abone başına düşen müşteri temsilcisi sayısı’ oluşturuyor.

30 SANİYEDE CEVAP

Çağrı merkezi konusunda ‘Abone başına düşen müşteri temsilcisi sayısı’ kriterinin önümüzdeki süreçte önem kazanacağı belirtiliyor. Bu alanda yeni hedefler belirlendi. Bunun yanında hali hazırda var olan ‘15 gün içinde yazılı cevap’ ve ‘Maksimum 30 saniyede çağrı karşılama’ kriterlerinin yanına ‘maksimum hatta bekletme süresi’, ‘sorun çözme oranı’, ‘konuşma kalitesi ve bilgi düzeyi’ ile cevaplama oranı’ gibi yeni değerlendirme kriterleri de olacak.