MUHTARLAR DERNEKLERİNDE BİRLEŞME OLMADI

MUHTARLAR DERNEKLERİNDE BİRLEŞME OLMADI

Düzce’de faaliyet gösteren 3 muhtarlar derneğinin tek çatı altında toplanması için yapılan girişimler sonuçsuz kaldı. Birleşme olmayınca kongreye gitmek zorunda kalan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Düzce’ye hizmet verilmek isteniyorsa tüm muhtarların tek çatı altında toplanması gerektiğini savundu.
Geçtiğimiz aylarda toplantılar, görüş alışverişleri yapıldı, 3 muhtar derneğinin tek çatı altında toplanması için girişimlerde bulunuldu ancak bu çabalar sonuçsuz kaldı. Bazı mahalle ve köy muhtarlarının karşı çıkması sonucu 3 derneğin tek isim altında birleşmesi rafa kalkarken, 19 Şubat’ta 12.olağan kongresini yapmak zorunda olan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz, dernek başkanları ve üyelerin çoğu ile mutabakata varıldığını söyledi, birleşme olmamasının nedenini açıkladı.
Yılmaz, “Tüm Muhtarlar Derneği, Türkiye Muhtarlar Derneği bir de Düzce İli Muhtarlar derneği olmak üzere 3 derneğiz. Biz dernek başkanları ile özellikle mutabakata varmıştık. Mahalle muhtarlarının çoğunun, mahallelerle köyler bir arada yapamayız demesiyle bu birleşme yapılamadı. Bizim de doğal olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi olarak kongre tarihi geldi. Birleşme gerçekleşmediği için biz kongremizi icra etmek zorundayız. Kongreden sonra birleşme olur ya da olmaz, seçilecek yeni yönetimler ne yapar onu bilemeyiz. Ben başkanlıktan boşalan koltuğa vekalet ettiğim için aktif görev yapamadım, görevimiz kongreye kadar bu bayrağı taşımak” dedi.
Yılmaz, kongrede mevcut yönetimin göreve talipli olmadığını söylerken, görev verilirse de kaçmayacaklarını belirtti.
Yılmaz, “Görev verilirse devam ettirilir. Biz birleşmeye her zaman açığız. 96 tane üyemiz var. Biz demedik ki az olsun bizim olsun, biz her zaman bir olalım birlik olalım dedik, Düzce’ye faydamız gelsin. Düzce’de muhtarlar derneği tek vücut olduğu zaman Düzce’deki en büyük sivil toplum örgütü haline gelir. Diğer dernek başkanları ve üyelerinin bunu düşünmesi lazım” şeklinde konuştu.
Ahmet Yılmaz, geçmişten bugüne muhtarlar derneğinde yaşanan bölünmeleri anlatırken, Düzce’ye hizmet için muhtarların birleşmesi gerektiğini savundu.
Yılmaz, “Yıllar önce bu dernek Düzce Derneği olarak kurulmuş. Fakat 1989 yılında ferdi hareketlerle muhtarlıkların özlük haklarının ya da taleplerinin yerine getirilmediği anlaşılmış, Düzce Muhtarlar Derneği, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi olarak değiştirilmiş. Eğer Düzce halkına hizmet vermek istiyorsak tüm muhtarlar bir çatı altında toplanmalıdır” dedi.