MANİSA MURADİYE SANAYİ BÖLGESİ’NİN SORUNLARI ELE ALINDI
Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Derneği (MAKİM)’in düzenlediği toplantıda, Muradiye sanayicisinin sorunları dile getirildi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında Manisa Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Dr. Erbil Kalmış, GEDAŞ Müdür Yardımcısı Bülent Çamur ve çok sayıda sanayici katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan MAKİM Başkanı Abdurrahim Arslan Bölgede çok ciddi anlamda elektrik ve altyapı sorunu olduğunu dile getirdi. Yol ve kanalizasyon sorununun bölgenin imajını zedelediğini söyleyen Arslan, firmaların bu gibi çözülebilir nedenler dolayısıyla müşteri kaybettiğini ve bu durumun Manisa ekonomisine ciddi anlamda zarar verdiğini söyledi.
Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen GEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Bülent Çamur sunum yaptı. Çamur, 2015 yılında Muradiye’ye 8 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yapılacağını ve sorunların çözüleceğini söyledi.
Sanayicilerden gelen bir soru üzerine söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi bölgedeki sorunlara vakıf olduklarını ve bu konuda Mart ayı itibariyle yatırım planlaması yaptıklarını söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber sorunların en kısa sürede çözümü için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek çözüm için tüm kurumları devreye sokacaklarının sözünü verdi.
Toplantıda yaptığı konuşmada, 3 bin dönüm alan üzerine kurulu olan Muradiye Sanayi Bölgesinin ülkemizin ve Manisa’nın önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu, kısa süre içerisinde sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Gediz A.Ş’den yakın dönemde sanayici ve çiftçilerden çok sayıda şikayet olduğunu bildirdi. GEDAŞ’ın düzgün bir yapılanma içine girmesi gerektiğinin altını çizen Vali Bektaş, aksi takdirde bölge için çok daha büyük sıkıntılar oluşabileceğini ve bu sıkıntıların da şirkete yansıyacağını söyledi. Vali Bektaş, Muradiye Sanayi Bölgesinin büyük bir kısmını MAKİM üyelerinin oluşturduğunu, MAKİM’in dışında da ciddi anlamda sanayici olduğunu ifade etti.
Muradiye Sanayi Bölgesinin Muradiye beldesi sınırları içerisinde olduğundan zamanında Manisa OSB’ye katılamadığını kaydeden Vali Bektaş, “Muradiye’deki sanayi yapılaşmasının sorunlarının çözümü, yapısal bir OSB veya mevcut bir OSB’nin bir parçası olmasından geçiyor. Bunun bir bütün olarak projelendirilip yoluyla, kanalizasyonuyla, arıtmasıyla, doğal gazıyla, belki buharıyla, elektrik altyapısıyla, su altyapısıyla, imarıyla bir bütün olarak ele alınıp OSB mantığı çerçevesinde çözülmesi gerekiyor. OSB yapabilirsek zaten OSB eliyle bu sorunların tamamı çözülecek, yapamazsak da GEDAŞ kendi işlerini, Belediye kendi işlerini, herkes kendi çabası ile bir şeyler yapmaya çalışacak” dedi.
Toplantıda sanayicilerin soruları da yanıtlandı.