Gazeteci Adnan Yılmaz:

Gazeteci Adnan Yılmaz:

Kırşehir’i dergicilikle tanıştıran Gazeteci-Yazar Adnan Yılmaz, yeni çıkardığı dergide Kırşehir’in bilinmeyen ‘Siyasi Tarihini’ anlattı.
Yılmaz, Kırşehir’de söz milletin diyerek istibdat tarzı yönetim sergileyenlerin gerçek yüzünü anlattıklarını söyledi.
Kentin tarihine ışık tutacak yazıları ile Kırşehir’de gündem oluşturan Yılmaz yeni sayısının kapak fotoğrafı ve yazıları ile de Kırşehir’de gündem oldu. Yaptığı derin çalışmanın perde arkasını İhlas Haber Ajansı Muhabirine anlatan Gazeteci-Yazar Adnan Yılmaz, “Türkiye’yi 1960 ihtilaline sürükleyen ve ‘Söz Milletin’ diye yola çıkan ‘Vatan Cephesi’ adı ile toplumu kamplara bölen Demokrat Parti sürecinin yassı ada davalarında da görüşülen Kırşehir’in siyasal tercihlerinden dolayı cezalandırıldığı Kırşehir faciasını yaşayan ve yaşamayan tanıkları ve fotoğrafları ile kaleme aldım” dedi.
VATAN CEPHESİ KAMPLAŞMASI
Türkiye’nin bundan sonra ki siyasal yaşamında toplumu kamplara bölücü eğilimlerden uzak durulması gerekliliğini belirten Adnan Yılmaz, “Dönemi yaşayanlar Demokrat Parti ve CHP’lilerin gittikleri kahvehaneleri ayırdıkları aynı camilere gitmedikleri bütün vatandaşlara açık olduğu ilan edilen radyoda her haber saati öncesinde vatan cephesine katılanların isimlerinin okunduğu ve toplumun gerildiği o tarihsel sürecin en büyük zulmünü Kırşehir, ilçe yapılarak yaşamıştır. 1958 Yılının 12 Ekiminde başlatılan ve Demokrat Parti taraflarınca çığ gibi büyütülen bir cepheleşme ve hasımlaştırma hareketi siyasal tarihimize kazınmış kara bir leke olarak kalmıştır. Bu durumun hafızalarımızda görülmesi ve bilinmesi son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle bu konu dergimizin bilgilendirme amaçlı manşeti olmuştur” diye konuştu.
DEMOKRAT PARTİNİN SİNDİREMEDİĞİ KIRŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI
Yaşanılan dönemi analiz eden Yılmaz Demokrat Partinin Türkiye genelinde aldığı yüksek oylara karşılık Kırşehir’de bu oyları alamaması ve aksine Millet Partisinin Kırşehir’de yüzde 60’lara varan desteğin tüm verileri ile incelendiği dergide ilginç bir başka konuya da temas eden Yılmaz, “Demokrat Parti ve Merhum Adnan Menderes’in Kırşehir’e karşı takındığı hasımhane tutuma gerekçe gösterilen ‘Kırşehirliler Menderes’in aracına teneke bağladı’ söylemlerini yine o günlerin canlı tanığı Ahi Baba lakaplı Mustafa Karagüllü veriyor. Yazıda ilgi çeken bir diğer anekdot Menderes’in Kırşehir meydanında Osman Bölükbaşı’ya dönüp ‘Kominist’ diyerek ortamı gerdiği konusudur” ifadelerini kullandı.
ÖFKE VE NEFRETTEN UZAĞIZ
Kırşehir’de öfke ve nefretten uzak bir anlayış ortaya koyduklarını anlatan Yazar Yılmaz, “Zaman zaman siyasal zorlamalara maruz kalsa da, Öfkeden ve nefretten uzak, kimsenin kimseye bir yaşam biçimi dayatmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir yaşam tarzının egemen olduğu köklü ve ender Anadolu kentlerinden birisidir. Bizim de, bu kentte yaşayan insanlar olarak, bu mirasa sahip çıkmamız ve geleceğe taşımamız boynumuzun borcudur. Bu dergi bu borcun kendine güvenen ve kendi olmayı becerebilen birikimin karşılığının da bir ürünüdür. Bilim aslında görünenin arkasındaki görünmeyene ulaşma çabasıdır. Kırşehir’in Günışığı Dergisi’ nin bu anlamda görünenin arkasındaki görünmeyeni arayacağından kimsenin şüphesi olmasın" diyerek Kırşehir’de derginin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür etti.
Genel Yayın Yönetmenliğini Abdullah Çelik’in(Diş Hekimi-Yazar),Genel Koordinatörlüğünü Cengiz Dağıstan’ın(İletişim Uzmanı) yaptığı dergimizin Yayın Danışma Kurulumuzda Dursun Yastıman(Gazeteci-Yazar),Karaca Yılmaz(Sanayici-İşadamı),Mehmet Atılgan(Gazeteci-Yazar),Baki Yaşa Altınok(Araştırmacı-Yazar-Yayıncı),Ercüment Çelik(Sosyoloğ-Freiburğ Üniversitesi),Gazi Baran(İstatikci-Yazar),Nazır Şentürk(Yazar),Göksel Kara(Eğitimci-Şair),Gürsel Seçilmiş(Folklor Araştırmacısı),Gündüz Yücesan(Doktor. Sanatçı),Ünsal Dinçer(Edebiyatçı),Mustafa İzzet Doğan(Kırşehir Muhasebeciler Odası Başkanı), Mustafa Yalçın(Spor Yazarı) yer alıyor.